Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fon krizine ilişkin açıklamasını değerlendirdi. Kılıç, olaya karışan kişilerin tam listesinin kamuoyuna açıklanmasını istedi. Partinin, mevcut isimlerin ötesinde sürpriz kişilerin varlığı karşısında şaşkınlık yaşadığını belirtti.
Fon dolandırıcılığı iddiası kapsamında bürokrat, siyasetçi ve yakınlarının, fonladıkları parayla orantılı sıralı bir liste halinde yayımlanmasını ve haklarında gereken işlemlerin yürütülmesini isteyen Kılıç, ana paraların zarar gören yatırımcılara hızla ödenmesi gerektiğini savundu. Sorumluların yargı önünde hesap vermesi konusunda da ısrar etti.
Kılıç, 2027 yılı bütçesinin faiz, borç, zam ve vergi yükünü artıran yapısını eleştirdi. Bütçeden emekli, işçi, memur, çiftçi, dar gelirli vatandaş ve yoksullara yeterli kaynak ayrılmadığını öne süren Kılıç, partinin bütçeye ret oyu vereceğini bildirdi.
Mekke Savunma ve İşbirliği Anlaşması’nın TBMM genel kuruluna geldiğini hatırlatan Kılıç, düzenlemenin kapsamının genişletilmesini istedi. Anlaşmanın Mısır’ı kapsaması gerektiğini savunan Kılıç, savunma alanında başka iş birliklerine ihtiyaç bulunduğunu belirtti. Parti, anlaşma için oy vermeyeceğini açıkladı.
Kılıç ayrıca TRT ile Anadolu Ajansı’nın parti basın toplantılarını takip etmediğini eleştirdi. ABD seçim sonuçlarının Türkiye’nin askerî ve ticari ilişkileri üzerindeki etkisi konusunda da değerlendirme yaptı; Türkiye’nin mevcut Amerikan yönetimine güven duymaması gerektiğini öne sürdü.
Kaynak: Karar