Oyuncu Damla Sönmez, Aslı Şafak’ın sunduğu Aslı Şafak’la İşin Aslı programına konuk olarak katıldı. Programda Şafak’ın kibirlilik üzerine sorusu, Sönmez’in geçmiş yıllarına ilişkin açıklamalarına yol açtı.

Sönmez, 20’lerinin sonunda arkadaşıyla konuşurken kendisinin o dönemki durumunu kibirli olarak nitelediğini belirtti. Kibirli olduğunu fark etmenin, bunu açıkça itiraf etmekten daha ileri gittiğini ifade etti. Sözlerini, o dönemde arkadaşına söylediği düşünceyi hatırlayarak aktardı.

Açıklamalarına göre bu dönemde yaşam ve ölüm dürtüsü üzerinden bir değerlendirme yapıyordu. Başkalarını yargılarken aynı ölçüde kendini de yargıladığını düşünüyordu. Programda söz konusu dönemin kendisi üzerinde bıraktığı etkiyi sorguladığını da belirtti.

Sönmez, o dönemde insanları kibirli biçimde yargıladığını düşündüğünü ve bunun karşılığında kendini de yargıladığını anlattı. İçten içe yaşadıkları durumun yaşam ya da ölüm dürtüsü biçiminde ortaya çıkabileceğini ifade etti. Bu yönüyle tepkilerinin karşısında kendi iç dünyasını da sorgulamıştı.

Bugün kibirlilik açısından nasıl bir durumda olduğunu bilmediğini söyledi. Farkındalığının onu değiştirip değiştirmediğinden emin olmadığını belirtti. Ancak köşelerini biraz daha yumuşatmaya çalıştığını ifade etti.

Bu açıklamalarını aydınlanma olarak niteledi. Geçmişteki kibirli hâlini fark etmenin, kendine yaklaşımını değiştirme sürecinin başlangıcı olduğunu anlattı. Sönmez, böyle bir dönem yaşadığını ve o dönemin üzerinde uzun süre düşündüğünü belirtti.

Kaynak: Sözcü