Suriye'den YPG açıklaması: Terör örgütünün feshi 'çok yakında' duyurulacak
Suriye hükümeti ile terör örgütü YPG arasında 29 Ocak'ta varılan mutabakatın uygulanmasından sorumlu Cumhurbaşkanlığı Heyeti Sözcüsü Ahmed el-Hilali, örgütün feshedilmesine yönelik resmi duyurunun çok yakında yapılacağını açıkladı.

Suriye'de terör örgütü YPG'nin feshedilmesine ilişkin kritik bir gelişme yaşandı. Suriye hükümeti ile örgüt arasında 29 Ocak tarihinde imzalanan mutabakatın uygulanmasından sorumlu Cumhurbaşkanlığı Heyeti Sözcüsü Ahmed el-Hilali, önemli açıklamalarda bulundu.
Fesih kararı kapıda
El-Hilali, yaptığı son açıklamada YPG'nin feshedilmesine ilişkin resmi duyurunun "çok yakında" yapılacağını belirtti. Bu açıklama, bölgede uzun süredir beklenen siyasi sürecin somut bir adıma dönüşme aşamasına geldiğine işaret ediyor.
Suriye yönetimi ile terör örgütü arasında sağlanan mutabakat, ülkenin kuzeydoğusundaki güvenlik ve yönetim yapısının yeniden düzenlenmesini hedefliyor. Heyet sözcüsünün açıklamaları, anlaşmanın sahada uygulanmaya başlandığını ve örgütün tasfiyesi sürecinin planlandığı şekilde ilerlediğini ortaya koydu.
Mutabakatın detayları
29 Ocak'ta imzalanan anlaşma çerçevesinde YPG'nin silahsızlandırılması, örgütsel yapılanmasının sonlandırılması ve Suriye devlet otoritesinin bölgede yeniden tesis edilmesi öngörülüyordu. El-Hilali'nin son açıklaması, bu sürecin en kritik aşaması olan fesih kararının resmileşmesine artık saatler ya da günler kaldığını gösteriyor.
Yetkililer, sürecin şeffaf bir şekilde yürütüleceğini ve uluslararası gözlemcilerin de gelişmeleri yakından takip ettiğini vurguladı. Bölgedeki gelişmeler, Türkiye'nin ulusal güvenlik politikaları açısından da büyük önem taşıyor.


