HABERLIM
Gündem

Sulama kanalında akıntıya kapılan 2 çocuğu vali korumaları kurtardı

Şanlıurfa'da serinlemek için tarımsal sulama kanalına giren 4 çocuktan 2'si akıntıya kapıldı. Bölgede bulunan Vali Hasan Şıldak'ın korumaları, çocukların tel örgülere tutunarak hayatta kalmasını sağladı.

Haber7 Son Dakika14 Ağustos 2026 13:40Kaynak: Haber7 Son Dakika
Sulama kanalında akıntıya kapılan 2 çocuğu vali korumaları kurtardı

Şanlıurfa'nın Karşıyaka Mahallesi'nde öğle saatlerinde yaşanan olayda, 4 çocuk serinlemek amacıyla Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait tarımsal sulama kanalına girdi.

Bir süre sonra çocuklardan 2'si kendi imkanlarıyla sudan çıkmayı başarırken, diğer 2 çocuk akıntıya kapılarak sürüklenmeye başladı.

Vali korumaları devreye girdi

Bu sırada bölgedeki programı kapsamında hazır bulunan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak'ın korumaları, boğulma tehlikesi geçiren çocukları fark ederek yardıma koştu. Koruma ekibi, çocukların tel örgülere tutunarak akıntıdan kurtulmasını sağladı.

Durumun bildirilmesinin ardından bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine ulaşan ekipler, tel örgüleri kesip merdiven yardımıyla çocukları güvenli bölgeye çıkardı.

Hastaneye kaldırıldılar

İlk müdahaleleri olay yerinde yapılan 2 çocuk, ambulanslarla Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Çocukların sağlık durumlarına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

İLGİLİ HABERLER