Sivas'ta keneye yenik düşen çiftçinin acı sonu: KKKA şüphesiyle tedavi görüyordu
Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde çiftçilik yapan 2 çocuk babası Aziz Kaya, vücuduna tutunan kene nedeniyle hayatını kaybetti. Kentte bu yıl kene kaynaklı can kayıpları 13'e yükseldi.

Sivas'ın Yıldızeli ilçesine bağlı Belcik köyünde yaşayan ve geçimini çiftçilikten sağlayan 2 çocuk babası Aziz Kaya, bir süre önce vücuduna tutunan keneyle temas etti.
Kaya, bir süre sonra yüksek ateş ve halsizlik şikayetleriyle yakınları tarafından Yıldızeli Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından durumu ağırlaşan hasta, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.
Yoğun bakımda tedavi gördü
KKKA (Kırım Kongo Kanamalı Ateşi) hastalığı şüphesiyle Anestezi Yoğun Bakım Servisi'nde tedavi altına alınan Kaya, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.
Acı haberi duyan aile yakınları, Kaya'nın cenazesini teslim alarak memleketi Belcik köyünde toprağa verdi.
Yılın bilançosu ağırlaşıyor
Öte yandan Sivas'ta bu yıl içerisinde kene ısırığına bağlı yaşanan can kayıplarının sayısı 13'e yükseldi. Yetkililer, özellikle kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşları kene konusunda daha dikkatli olmaları konusunda uyardı.


