İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Sarıgül ailesine yönelik yürütülen kara para aklama soruşturmasında kapsamı genişletiyor. Soruşturmaya cinsel saldırı iddiası da eklenirken, eski Şişli Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Caner D.'nin savcılık ifadesinde Yeni Parti Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül tarafından istismara uğradığını anlattığı belirtiliyor.
Savcılık, lise kamplarından sorumlu Abdülkadir S., Sarıgül'ün 2 yakın koruması, Ankara'daki erkek berberi, lise öğrencisiyken istismara uğradığı ileri sürülen abla-kardeş ve görüntüleri çekilen temizlikçiyle birlikte 10 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi. 8 şüphelinin adliyedeki işlemleri tamamlandı; Zülfü Sümer ile aynı dönemin gençlik kampından sorumlu muhtarı Abdülkadir Sezgin tutuklandı. 6 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Caner D., lise öğrencilerinin liderlik kampları adı altında Mustafa Sarıgül ile tanıştırıldığını ve aracılığı yapan kişinin dönemin muhtarı ve lise kamplarından sorumlu Abdülkadir Sezgin olduğunu savcılık ifadesinde bildirdi. İddiaya göre Sezgin gençlere Sarıgül'e söyleyecekleri marş öğretti; Sarıgül'ün öğrencileri cumhurbaşkanı olma hedefi yönlendirerek heyecan yaratıldığı aktarıldı.
Soruşturmanın ilk aşamasında 15 şüpheli tutuklanmıştı. Emir Sarıgül'ün de tutuklanmasıyla süreç ilerledi. Genişletilen soruşturma kapsamında Çağlar Sezgin, Cihan Tunç ve Ümit İlker Avcı'nın ardından Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sofu Altınbaş, iş insanları Ramazan Argün ve İbrahim Avcı tutuklandı.
Zülfü Sümer ve Abdülkadir Sezgin'in tutuklanmasıyla tutuklu sayısı 24'e yükseldi. Gençleri Mustafa Sarıgül ile temas ettirdiği ileri sürülen muhtarın role ilişkin savcılık ifadesi soruşturmanın değerlendirmeleri arasında bulunuyor.
Kaynak: Sabah Son Dakika