HABERLIM
Dünya

Rusya'dan Telegram ve Google'a ağır para cezası

Moskova'daki Taganskiy Bölge Mahkemesi, yasaklı içerikleri kaldırmadıkları gerekçesiyle Telegram'a 18,4 milyon, Google'a ise 7,6 milyon ruble para cezası verdi. Rusya'nın yabancı internet platformlarına yönelik yaptırımları sürüyor.

Haber7 Son Dakika12 Ağustos 2026 13:32Kaynak: Haber7 Son Dakika
Rusya'dan Telegram ve Google'a ağır para cezası

Rusya'da yabancı teknoloji şirketlerine yönelik yaptırımlar devam ediyor. Başkent Moskova'daki Taganskiy Bölge Mahkemesi, Telegram ve Google aleyhine açılan davalarda önemli bir karara imza attı.

Mahkeme, söz konusu platformlardaki yasaklı içeriklerin kaldırılmaması nedeniyle ilgili şirketlerin ülke yasalarına uymadığına hükmetti. Bu doğrultuda Telegram'a 18,4 milyon ruble, Google'a ise 7,6 milyon ruble para cezası ödenmesine karar verildi.

Yabancı platformlara baskı sürüyor

Rusya'da Google ve Telegram'ın yanı sıra Instagram, YouTube, X ve TikTok gibi diğer yabancı internet platformlarına da benzer gerekçelerle daha önce çok sayıda para cezası uygulanmıştı. Söz konusu platformların yasaklı içerikleri kaldırmaması ve ülkedeki yasal yükümlülükleri yerine getirmemesi, Moskova yönetiminin bu adımları atmasındaki temel etken olarak öne çıkıyor.

Öte yandan Rusya'da Telegram'a erişim engeli de uygulanmaya devam ediyor. Ülke yetkilileri, dijital platformların Rusya'nın iç düzenlemelerine uyum sağlaması konusundaki tutumlarını kararlılıkla sürdüreceklerinin sinyalini veriyor.

İLGİLİ HABERLER