Reddit hisseleri cuma günü yüzde 30,44 gerileyerek 90,15 dolara indi. Haftalık kayıp yüzde 44'e ulaştı. Düşüş, platformun gelir ve kâr açıklamalarına rağmen ziyaretçi sayısındaki gerileme ile Google kaynaklı yönlendirmelerin azalması üzerine yoğunlaştı.
Şirketin üçüncü çeyrek geliri yüzde 53 artışla 895 milyon dolara çıktı. Reklam geliri 847 milyon dolar, net kâr ise 283 milyon dolar olarak açıklandı. Buna karşılık günlük ziyaretçi sayısı 130,3 milyonla beklentileri karşılamadı; ABD'de bu sayı yüzde 2 azaldı.
Dördüncü çeyrek gelir tahmininin zayıf kalması da yatırımcıların kaygılarını artırdı. CEO Steve Huffman, ekimde Google üzerinden gelen haftalık yönlendirmelerin ortalama 1 milyondan fazla azaldığını belirtti. Böylece şirketin reklam geliri üzerindeki baskı ve büyüme beklentileri yeniden gündeme geldi.
Huffman, Google'ın yapay zeka destekli arama sonuçlarının kullanıcılara bağlantıya tıklamadan yanıt verebildiğini ve Reddit'e giden trafik üzerinde olumsuz etki yarattığını ifade etti. Huffman'a göre yapay zeka özetleri ne Reddit'e ne de başka birine trafik gönderiyor.
Bu gelişmeyi sınırlamak için Reddit, çoğu içeriğe erişimde hesap girişini zorunlu hâle getirmeyi değerlendiriyor. Uygulamanın dördüncü çeyrekte ABD dışındaki bazı pazarlarda başlaması planlanıyor.
Giriş zorunluluğu kararı, Reddit'in yapay zeka eğitimlerinde içeriklerinin kullanılmasına izin verdiği ve Google ile OpenAI ile lisans anlaşması imzaladığı dönemde tartışılıyor.
Kaynak: CNN Türk