Tuğba Onur, Çırpıcı Mahallesi Profesör Doktor Turan Güneş Caddesi'ndeki bir özel hastanede gerçekleştirilen yağ aldırma ameliyatının ardından hayatını kaybetti. Olayın saat 16.00 sıralarında meydana geldiği bildirildi.
Eşi Murat Onur, ameliyat öncesinde eşini görmeden işleme alındığını ve yaklaşık 1 saat sonra kalbinin durduğunun belirtildiğini öne sürdü. Onur'a göre, ameliyathaneye girdiğinde hastaneye kaldırılan Tuğba Onur'a resüsitasyon uygulandı; yapılan müdahalenin ardından hayatını kaybetti.
Sağlık memuru olan Murat Onur, hastane ve sorumlu olduğunu düşündüğü kişiler hakkında şikâyette bulunduğunu, savcıdan talimat beklediğini açıkladı. Adli tıp sürecinin başlamasını ve olayla ilgili gerekli işlemlerin yürütülmesini istedi.
Onur, sorumluların kendilerine açıklama yapmadığını ve hastaneye gittiklerinde ilgili kişileri bulamadıklarını belirtti. Hastanenin açık olduğunu, ancak yönetimden ve doktorlardan kimsenin bulunmadığını ifade etti. Anestezi uzmanının da hastanede olmadığını, evine gittiğinin söylendiğini aktardı.
Tuğba Onur'un ameliyattan önce genel tetkiklerinin yapıldığını ve kronik bir rahatsızlığının bulunmadığını belirten Murat Onur, eşinin gece boyunca aç ve susuz kaldığını, hastaneye sabah saat 08.30'da geldiklerini ve doktoru 15.30'a kadar beklediklerini söyledi.
Murat Onur, hastanede daha önce benzer olumsuz durumlar yaşandığını ve çok sayıda kişinin mağdur olduğunu sonradan öğrendiğini belirtti. Eşinin ameliyata alınma sürecinde doktorla görüşmediğini ve yapılacak işlem hakkında bilgilendirilmediğini de ifade etti.
Kaynak: Cumhuriyet Son Dakika