Okan Buruk'tan transfer mesajı ve şampiyonluk sözü: "Kimse merak etmesin, yine şampiyon Galatasaray olacak"
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, sezonun ilk haftasında evinde Arca Çorum FK ile 2-2 berabere kaldıkları maçın ardından yaptığı açıklamada kadroya acil takviye yapılacağını belirterek şampiyonluk iddiasını yineledi.

Trendyol Süper Lig'in ilk haftasında son şampiyon Galatasaray, sahasında ağırladığı Arca Çorum FK ile 2-2 berabere kalarak sezona beklenmedik bir puan kaybıyla başladı.
Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan sarı-kırmızılıların teknik direktörü Okan Buruk, hem maçı hem de gelecek planlarını değerlendirdi.
Maça Dair Değerlendirmeler
Buruk, ilk yarıda oyunun büyük bölümünde rakip yarı alanda üstün bir performans sergilediklerini belirtti. Ancak 2 dakikalık bir bölümde yaşanan bireysel hataların maçın seyrini değiştirdiğine dikkat çekti.
"İlk yarı oyun çok domineydi, rakip yarı alanda oynadık. Aslında iyi işler yaptık, ürettik. 2 dakikada maç döndü. Bir tane uzaktan atılan şut, geriye doğru kaçmamız gerekiyordu. Futbolda bunlar var. Bunlar olacak, bundan önceki sezonlarda da oldu" ifadelerini kullandı.
Hazırlık Durumu ve Taraftar Mesajı
Deneyimli teknik adam, takımın yüzde yüz hazır olmadığını kabul ederken, stadyumda oluşan olumsuz havanın oyuncuları etkilediğini söyledi. Taraftara da seslenen Buruk, birlik ve beraberlik mesajı verdi.
"Çok karamsar bir hava var. Bunu dağıtmamız gerekiyor. Oyuna odaklanmak, futbolculara destek vermek gerekiyor. Galatasaray birlikte olduğunda güçlü olduk. Bunu artırmak gerekiyor" diye konuştu.
Transfer Hedefleri
Kadroda yaşanan eksikliklere de değinen Buruk, özellikle hücum hattına acil takviye yapılması gerektiğini vurguladı. Yönetimle görüşmelerin sürdüğünü belirten teknik adam, bir 10 numara, bir forvet ve bir kanat oyuncusu istediklerini açıkladı.
"Ön tarafta oyuncu sayımız çok az. Orayı güçlendirmek istiyoruz. Bu transferlerden sonra kadromuz güçlenecek, içerideki oyuncu da, tarafta da, biz de daha pozitif olacağız. En hızlı şekilde görüşmeler sürüyor" dedi.
Şampiyonluk Sözü
Sezonun ilk haftasında alınan beraberliğe rağmen iddiasından ödün vermeyen Okan Buruk, şampiyonluk sözünü yineledi. Erzurumspor deplasmanına kazanmak için gideceklerini belirten Buruk, şu ifadeleri kullandı:
"Kazanarak başlamadık ama kazanarak devam edeceğiz inşallah. Sonunda da şampiyon olacağız. Kimse merak etmesin, yine şampiyon Galatasaray olacak. İlk hafta ama Galatasaray'ın ne kadar büyük camia olduğunu, bu durumlardan ne kadar hızlı çıktığını herkes biliyor."


