İstanbul'da yarım saat arayla peş peşe depremler
AFAD, Marmara Denizi'nde Adalar ilçesi merkezli iki deprem meydana geldiğini duyurdu. İlk sarsıntı 3,2, ikinci sarsıntı ise 2,3 büyüklüğünde ölçüldü.
Haber7 Son Dakika19 Ağustos 2026 15:49Kaynak: Haber7 Son Dakika

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Marmara Denizi'nde gün boyunca devam eden hareketliliğin ardından İstanbul'da yarım saat arayla iki deprem meydana geldiğini açıkladı.
Adalar iki kez sallandı
AFAD verilerine göre, ilk deprem saat 17.43'te Adalar ilçesi merkez üssünde kaydedildi. Sarsıntının büyüklüğü 3,2 olarak belirlenirken, derinliği ise 7 kilometre olarak ölçüldü.
İlk sarsıntının ardından saat 18.13'te yine Adalar ilçesi merkez üssünde 2,3 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha oluştu. Her iki sarsıntıya ilişkin AFAD tarafından açıklanan ek bir bilgi bulunmuyor.


