İran'dan ABD mutabakatına dair çarpıcı açıklama: En büyük engel İsrail
İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, Tahran ile karşı taraf arasında varılan mutabakatın uygulanmasının önündeki en büyük engelin İsrail olduğunu söyledi.
İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, Tahran yönetimi ile karşı taraf arasında sağlanan mutabakatın hayata geçirilmesinde yaşanan sıkıntılara dikkat çeken önemli bir açıklama yaptı.
"Uygulamanın önündeki en büyük engel İsrail"
Erakçi, yaptığı değerlendirmede varılan anlaşmanın sahada uygulanmasının önündeki en büyük engelin İsrail olduğunu belirtti. İranlı bakan, bu durumun mutabakatın amacına ulaşmasını zorlaştırdığını ifade etti.
Tahran yönetimi, ABD ile yürütülen diplomasi sürecinde bazı konularda ilerleme kaydedilmiş olsa da, bölgesel dinamiklerin mutabakatın uygulanmasını sekteye uğrattığını savunuyor. Erakçi'nin açıklaması, İran'ın özellikle İsrail faktörüne vurgu yaparak süreçteki engelleri uluslararası kamuoyunun gündemine taşıma çabası olarak yorumlandı.

