HABERLIM
Gündem

Dağın Zirvesine Tapu Çıkarıldı: Mülkiyetin Hazineye Ait Olmadığı Ortaya Çıktı

Türkiye'de şaşkınlık yaratan bir olayda, koskoca bir dağın zirvesi için tapu belgesi düzenlendiği öğrenildi. Yapılan incelemede söz konusu arazinin devlete yani Hazine'ye bile ait olmadığı belirlendi.

Sözcü Spor14 Ağustos 2026 06:21Kaynak: Sözcü Spor
Dağın Zirvesine Tapu Çıkarıldı: Mülkiyetin Hazineye Ait Olmadığı Ortaya Çıktı

Türkiye'de mülkiyet ve tapu sicil işlemleriyle ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Ülkenin önemli doğal oluşumlarından biri olan bir dağın zirvesi için tapu kaydı oluşturulduğu ortaya çıktı.

Devlete Ait Olmadığı Tespit Edildi

Konuyla ilgili yapılan incelemeler, söz konusu arazinin Hazine'ye bile ait olmadığını gözler önüne serdi. Normal şartlarda dağlık alanların, orman vasfını taşıyan bölgelerin ve zirve noktalarının Hazinenin özel mülkiyetinde ya da devletin tasarrufunda bulunması gerektiği biliniyor.

Olay, tapu sicil sistemindeki kayıt karmaşasını ve mülkiyet tescil süreçlerindeki eksiklikleri bir kez daha gündeme taşıdı. Uzmanlar, benzer durumların önüne geçilmesi için tapu kayıtlarının titizlikle incelenmesi gerektiğine dikkat çekiyor.

Yetkililerin, söz konusu tapu kaydıyla ilgili gerekli idari ve hukuki incelemeleri başlattığı bildirildi. Dağın zirvesine çıkarılan tapunun iptal edilip edilemeyeceği ise merak konusu oldu.

İLGİLİ HABERLER