Bayraktar: Türkiye üç kıtada küresel enerji oyuncusu haline geliyor
Enerji Bakanı Bayraktar, Türkiye’nin Kerkük’ten Somali’ye, Libya’dan Umman’a uzanan ortaklıklarıyla küresel enerji piyasasında etkin rol oynadığını söyledi. Oruç Reis araştırma gemisinin yakında Pakistan’a sismik veri toplamak üzere gönderileceğini de bildirdi.

Enerji Bakanı Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye’nin üç kıtada kurduğu güçlü ortaklıklar sayesinde küresel enerji piyasasının aktif oyuncularından biri haline geldiğini belirtti.
Türkiye’nin Kerkük’ten Somali’ye, Libya’dan Umman’a, Azerbaycan’dan Macaristan’a kadar uzanan iş birliklerine dikkat çeken Bayraktar, Kerkük’teki büyük ortaklığın ve Somali açıklarında Çağrı Bey gemisiyle yürütülen derin deniz sondaj çalışmalarının bu vizyonun önemli parçaları olduğunu vurguladı.
Oruç Reis Pakistan’a gidiyor
Bakan Bayraktar, Oruç Reis araştırma gemisinin yakında Pakistan’a sismik veri toplamak üzere uğurlanacağını açıkladı. Türkiye’nin attığı her uluslararası adımın, ülkeyi enerjiye yatırım yapan, teknoloji ihraç eden ve küresel enerji dengelerinde söz sahibi bir güce dönüştürdüğünü ifade etti.
Bayraktar, “Enerjide Tam Bağımsız Türkiye” hedefi doğrultusunda çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini kaydetti.


