17 ilde Süleymancılara yönelik geniş çaplı operasyon: 49 kişi gözaltında
Süleymancılara yönelik 17 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 49 şüpheli gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında çok sayıda adrese baskın yapıldığı bildirildi.

Süleymancılar olarak bilinen yapılanmaya yönelik 17 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlar kapsamında 49 şüpheli gözaltına alınırken, çok sayıda adrese baskın gerçekleştirildiği öğrenildi.
Geniş kapsamlı soruşturma
Yetkili makamlar tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, sabah saatlerinde başlayan operasyonların 17 farklı ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildiği belirtildi. Güvenlik güçlerinin koordineli çalışmasıyla gözaltına alınan 49 kişinin emniyet birimlerine götürüldüğü bildirildi.
Operasyonun detayları ve soruşturmanın seyri hakkında yetkililerden henüz kapsamlı bir açıklama yapılmadı. Gözaltına alınan şüphelilerin ifadelerine başvurulacağı, soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüleceği ifade edildi.
İfadeler ve yasal süreç başladı
Gözaltına alınan kişilerin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği bildirilirken, operasyonun organize bir şekilde planlandığı ve istihbari bilgiler doğrultusunda hareket edildiği kaydedildi. Olayla ilgili gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılmaya devam edileceği belirtildi.

