YENİ Parti'de tutuklu belediye başkanları kendi vekillerine ateş püskürdü
Tutuklanmalarının ardından cezaevine gönderilen İzmit ve Etimesgut belediye başkanlarının, kendilerini ziyarete giden parti yöneticilerine sert sözlerle tepki gösterdiği öne sürüldü. İddialara göre iki isim de yaşanan süreçten parti yönetimini sorumlu tuttu.

TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik, Medya Kritik programında YENİ Parti'de yaşanan son gelişmelere ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Atik, tutuklu belediye başkanları arasındaki gerilimin cezaevi ortamına da yansıdığını ileri sürdü.
Fatma Kaplan Hürriyet'ten vekile sert tepki
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'in, tutuklanmasının ardından kendisini ziyarete giden YENİ Parti Kocaeli milletvekili Harun Özgür Yıldızlı'ya ağır ifadeler kullandığı iddia edildi. Atik, Hürriyet'in ziyaret sırasında "Sizin yüzünüzden buradayım. Beni siz ihbar ettiniz, yoksa cezaevine girmeyecektim" dediğini aktardı. Görüşmenin, Hürriyet'in vekile kızıp "Defol git buradan" demesi üzerine tartışmayla sona erdiği öne sürüldü.
Yaşananların ardından sosyal medya hesabından da paylaşım yapan Atik, Yeni Partili isimlerin cezaevinde birbirine girdiğini ve ziyareti yarıda kesen vekilin fenalaştığını duyurdu.
Beşikçioğlu da partisini suçladı
Fatih Atik, benzer bir tablonun görevden uzaklaştırılan Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu için de yaşandığını savundu. Beşikçioğlu'nun avukatlarıyla yaptığı görüşmede "Hepsinin Allah belasını versin, onların yüzünden cezaevindeyim" dediği ve tüm sorumluluğu belediye başkan yardımcısına yüklediği ileri sürüldü.
Süreç ifadelere göre şekillenecek
YENİ Parti içerisindeki krizin yeni gelişmelere açık olduğunu belirten Atik, tutuklu belediye başkanlarının ilerleyen süreçte verecekleri ifadelerin süreci doğrudan etkileyeceğine dikkat çekti. Atik, "Menderes Belediye Başkanı ifade verirken 'Bana baskı yaptılar, şu işleri onların yönlendirmesiyle yaptım' derse ne olacak?" diye sorarak yaşanabilecek siyasi sonuçlara işaret etti.
Özgür Özel'e 'Etimesgut' eleştirisi
Atik ayrıca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Meclis'teki basın toplantısında gazetecilerin Etimesgut Belediyesi'ne ilişkin bazı iddiaları sormamasını eleştirdi. Atik, "Kimse Etimesgut Belediye Başkanı ile yardımcısının uyuşturucu madde kullandığını sormamış. Sorsalardı ne cevap verecekti?" ifadelerini kullandı.
Beşikçioğlu'nun adaylık sürecini de hatırlatan Atik, "Erdal Beşikçioğlu'nu Etimesgut'tan belediye başkanı yapabilmek için Mansur Yavaş'ı karşılarına aldılar. CHP o dönem büyük bir krizin eşiğinden döndü" dedi.


