HABERLIM
Siyaset

Yazıcıoğlu helikopter kazası soruşturmasında kritik detay: Adil Öksüz kazadan 2 gün önce ABD'ye gitmiş

Büyük Birlik Partisi kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin soruşturmada, FETÖ'nün 'havuz imamı' olarak bilinen Adil Öksüz'ün kazadan 2 gün önce ABD'ye gittiği ortaya çıktı. Adalet Bakanı Akın Gürlek, dosyada Adil Öksüz bağlantısının titizlikle incelendiğini açıkladı.

Haber7 Son Dakika11 Ağustos 2026 11:16Kaynak: Haber7 Son Dakika
Yazıcıoğlu helikopter kazası soruşturmasında kritik detay: Adil Öksüz kazadan 2 gün önce ABD'ye gitmiş

Büyük Birlik Partisi (BBP) kurucu Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin yaşamını yitirdiği helikopter kazası, 25 Mart 2009'da Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi kırsalındaki Keş Dağı bölgesinde meydana gelmişti. Yazıcıoğlu, Çağlayancerit ilçesindeki seçim mitinginin ardından Yozgat'ın Yerköy ilçesine gitmek üzere havalanan helikopterde bulunuyordu.

Arama çalışmaları sonucunda Yazıcıoğlu ve yanındaki 5 kişinin cansız bedenlerine Keş Dağı Kurudere Kanlıçukur mevkisinde ulaşılmıştı. Yıllardır süren soruşturma kapsamında FETÖ/PDY'nin mahrem yapılanması, örgütsel irtibatlar ve ByLock yazışmaları mercek altına alınmaya devam ediyor.

Adil Öksüz'ün kritik ABD seyahati

Soruşturma dosyasında öne çızen en dikkat çekici başlıklardan biri, FETÖ'nün sözde 'havuz imamı' Adil Öksüz'ün yurt dışı giriş-çıkış kayıtları oldu. İncelenen kayıtlara göre Öksüz, 23 Mart 2009'da, yani helikopterin düşmesinden tam 2 gün önce ABD'ye gitmiş, 1 Nisan 2009'da ise Türkiye'ye dönmüştü. Bu bilgi, Öksüz'ün kazanın gerçekleştiği 25 Mart 2009 tarihinde ABD topraklarında bulunduğunu kesinleştirdi.

Bakan Gürlek'ten kritik açıklamalar

Adalet Bakanı Akın Gürlek, 19 Temmuz'da yaptığı açıklamada soruşturmanın çok yönlü şekilde sürdürüldüğünü belirterek, dosyada FETÖ/PDY'nin mahrem yapılanması, örgütsel irtibatlar, Adil Öksüz bağlantısı ve ByLock yazışmalarının titizlikle incelendiğini kamuoyu ile paylaştı. Bakan Gürlek, dosyada FETÖ'nün mahrem yapılanması ve örgütsel bağlantıların yanı sıra Adil Öksüz irtibatının da araştırıldığını vurguladı.

Yazıcıoğlu ailesiyle de bir araya gelen Bakan Gürlek, 10 Ağustos 2026 Pazartesi günü Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu ve oğlu Fatih Furkan Yazıcıoğlu'nu bakanlıkta kabul ederek süreç hakkında bilgilendirmede bulundu. Görüşmede de Adil Öksüz bağlantısının soruşturma kapsamında detaylı şekilde ele alındığı belirtildi.

23 Mart-1 Nisan 2009 tarihleri arasındaki Adil Öksüz seyahati, kazanın öncesi ve sonrasındaki gelişmelerle birlikte soruşturma makamlarının değerlendirdiği başlıca konular arasında yer alıyor. Yetkililer, soruşturmanın hukuk çerçevesinde ve kararlılıkla sürdürüleceğini kaydetti.

İLGİLİ HABERLER