Türkiye-Avusturya ticaretinde tarihi zirve: Hedef 6 milyar dolar
Ticaret Bakanı Bolat, Avusturya ile ticaret hacminin 2025'te 4,4 milyar dolarla rekor kırdığını belirterek, iki ülke arasındaki ticaretin 6 milyar dolara çıkarılması yönündeki iradeyi vurguladı.
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Avusturya'dan gelen resmi heyetle gerçekleştirdiği görüşmenin ardından önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bolat, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin son dönemde güçlü bir ivme kazandığını söyledi.
Ticaret hacminde rekor seviye
Bakan Bolat, Türkiye ile Avusturya arasındaki ticaret hacminin 2025 yılı itibarıyla 4,4 milyar dolara ulaşarak tarihi zirvesini gördüğünü bildirdi. Bu rakamın iki ülke arasındaki ekonomik bağların ne denli güçlendiğinin somut bir göstergesi olduğunu ifade etti.
Hedef 6 milyar dolar
Görüşmede her iki tarafın ortak hedefine de değinen Bakan Bolat, şu ifadeleri kullandı: "6 milyar dolarlık ticaret hacmine dengeli ve sürdürülebilir bir biçimde ulaşmayı arzu ettiğimizi ifade ettik."
Bakan Bolat, söz konusu hedefe ulaşılması için ticari iş birliğinin derinleştirileceğini, karşılıklı yatırımların artırılacağını ve özellikle sanayi, enerji ile teknoloji alanlarında yeni ortaklıkların gündeme geleceğini kaydetti. Türkiye'nin Avrupa Birliği ile gümrük birliği sürecinde Avusturya'nın önemli bir ortak konumunda olduğunu da sözlerine ekledi.


