Trakya'da ayçiçeği hasadı için geri sayım: Çiftçiler yüksek verim bekliyor
Türkiye'nin ayçiçeği üretiminde kritik paya sahip Trakya'da Edirne, Kırklareli ve Tekirdağlı üreticiler, hasat dönemi öncesinde yüksek rekolte umut ediyor.
Türkiye'nin ayçiçeği üretiminde kritik bir role sahip olan Trakya Bölgesi'nde çiftçiler, hasat dönemine hazırlanıyor. Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerinde yoğun şekilde ekimi yapılan ayçiçeğinde bu sezon yüksek verim beklentisi hakim.
Ülkenin ayçiçeği ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılayan bölgede üreticiler, olumlu bir hasat dönemi geçirmeyi umuyor. Hasat öncesi tarlalarda son hazırlıklar hız kazanırken, çiftçiler gözlerini beklenen rekolteye çevirmiş durumda.
Çiftçiler umutlu, gözler hasatta
Bölgedeki üreticiler, bu yıl hava koşullarının uygun seyretmesi ve bakım çalışmalarının zamanında yapılması sayesinde verimin yüksek olacağını öngörüyor. Yetiştiriciler, özellikle son dönemdeki yağışların ürün gelişimine olumlu katkı sağladığını belirtiyor.
Trakya'nın tarımsal ekonomisinde en önemli kalemlerden biri olan ayçiçeği, bölge çiftçisinin başlıca gelir kaynağı arasında yer alıyor. Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da hasadın önümüzdeki günlerde başlaması beklenirken, üreticiler emeklerinin karşılığını almayı hedefliyor.

