HABERLIM
Gündem

Tekirdağ'da gaiplik davası: 6 ay içinde başvuru yapılması gerekiyor

Tekirdağ 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, Süleymanpaşa ilçesindeki bir taşınmazın maliki olarak görünen ve uzun süredir haber alınamayan Süleyman hakkında gaiplik kararı verilmesi için süreç başlattı. Gaip hakkında bilgisi olanların 6 ay içinde mahkemeye başvurması istendi.

Haber7 Son Dakika6 Ağustos 2026 21:00Kaynak: Haber7 Son Dakika
Tekirdağ'da gaiplik davası: 6 ay içinde başvuru yapılması gerekiyor

Tekirdağ 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, bir taşınmazın tapu iptali ve tesciliyle ilgili önemli bir gaiplik davasına ilişkin ilan yayımladı.

Davanın tarafları ve konusu

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü arasında mahkemede görülmekte olan Tapu İptali ve Tescil (Gaiplik Nedeniyle Hazine Adına Tescil) davası kapsamında, Tekirdağ ili Süleymanpaşa ilçesi Yavuz Mahallesi'ndeki 499 ada 151 parsel sayılı taşınmazın maliki olarak görünen Hüseyin oğlu Süleyman hakkında gaiplik kararı verilmesi talep edildi.

6 aylık başvuru süresi

Mahkeme tarafından yapılan açıklamada, söz konusu kişi hakkında bilgisi bulunan vatandaşların, ilanın yayımlandığı tarihten itibaren 6 ay içerisinde ilgili mahkemeye müracaat etmeleri gerektiği belirtildi.

Başvuru yapılmazsa gaiplik kararı verilecek

Belirlenen 6 aylık süre içerisinde herhangi bir başvuru yapılmaması ve gaipten haber alınamaması durumunda, Türk Medeni Kanunu'nun 32. maddesi gereğince Hüseyin oğlu Süleyman'ın gaipliğine karar verileceği bildirildi. Bu kararla birlikte taşınmazın Hazine adına tescili sürecinin tamamlanması bekleniyor.

Dava dosyasının esas numarası 2026/243 olarak kayıtlara geçti.

İLGİLİ HABERLER