HABERLIM
Gündem

Süleymancılar'a bağlı tüm şirketlere kayyum kararı

Süleymancılar cemaatine ait tüm şirketlere kayyum atanmasına karar verildiği bildirildi. Söz konusu şirketlerin yönetimi soruşturma kapsamında geçici olarak devlete devredildi.

Sözcü Spor13 Ağustos 2026 05:54Kaynak: Sözcü Spor
Süleymancılar'a bağlı tüm şirketlere kayyum kararı

Süleymancılar cemaatine ait tüm şirketlere kayyum atandığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, yetkili merciler tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde cemaatin mali yapısına bağlı kuruluşların yönetimi geçici olarak kayyum heyetine devredildi.

Kayyum atanması kararı, cemaate ait şirketlerin faaliyetlerinin şeffaf bir şekilde denetlenmesi ve olası usulsüzlüklerin tespit edilmesi amacıyla alındı. Bu adımın, ilgili kurumların titiz çalışmaları sonucunda geldiği belirtildi.

Soruşturma süreci devam ediyor

Yetkililer, soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğünü ve sürecin her aşamasında hukuki prosedürlere uyulduğunu vurguladı. Kayyum atanan şirketlerin mevcut faaliyetlerinin gözden geçirileceği, mali tabloların inceleneceği ve ilgili tüm süreçlerin yakından takip edileceği kaydedildi.

Cemaate ait şirketlerin yönetim kurullarının görevden alınarak yerlerine atanan kayyumların, şirketlerin günlük işleyişini sürdüreceği ve soruşturma tamamlanana kadar gerekli raporlamaları yapacağı bildirildi. Konuya ilişkin detaylı açıklamaların ilerleyen günlerde kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER