Sulara gömülen 'yalnız minare' dronla görüntülendi
Malatya'nın Battalgazi ilçesinde Karakaya Baraj Gölü'nün suları altında kalan tarihi minare, dronla kaydedilen görüntülerde bir kez daha gün yüzüne çıktı.
Malatya'nın Battalgazi ilçesi sınırları içinde yer alan Karakaya Baraj Gölü'nde yıllardır su altında kalan 'yalnız minare' olarak bilinen yapı, dronla görüntülendi. Bölge halkı ve tarih meraklıları tarafından ilgiyle takip edilen minare, su yüzeyinden yükselen görüntüsüyle dikkat çekiyor.
Tarihi dokuyu yansıtan görüntüler
Karakaya Barajı'nın inşası sırasında sular altında kalan bölgede, zamanla ortaya çıkan minare, çevresindeki yapıların tamamının sulara gömülmesi nedeniyle 'yalnız minare' adıyla anılıyor. Dronla çekilen görüntüler, minarenin suyun altındaki bölümünün yıllar içinde ne kadar aşındığını da gözler önüne serdi.
Baraj gölünün belirli dönemlerde su seviyesinin düşmesiyle birlikte minarenin daha fazla bölümü görünür hale gelirken, dron görüntüleri yapının ne kadar büyük bir kısmının sular altında kaldığını net bir şekilde ortaya koydu.
Bölgenin sembolü haline geldi
Yıllardır bölge halkının hafızasında önemli bir yere sahip olan 'yalnız minare', zaman zaman sosyal medyada da paylaşılan görüntüleriyle ilgi odağı oluyor. Sular altında kalan geçmişin sembolü haline gelen yapı, hem tarihi bir miras hem de baraj projelerinin doğa üzerindeki etkisini gözler önüne seren çarpıcı bir örnek olarak değerlendiriliyor.
Yetkililer, dronla yapılan çekimlerin bölgenin tanıtımı açısından önem taşıdığını belirterek, tarihi yapının korunması ve gelecek nesillere aktarılması konusunda çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

