Skriniar'dan Roma maçı öncesi net mesaj: 'Sadece Şampiyonlar Ligi'nde oynamak istemiyoruz'
Fenerbahçe'nin deneyimli savunmacısı Milan Skriniar, 18 yıl aradan sonra Şampiyonlar Ligi'ne dönmenin sorumluluğunu taşıdıklarını belirterek, Roma karşısında ilk puanlarını almak istediklerini söyledi.

Fenerbahçe'nin Slovak stoperi Milan Skriniar, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Roma ile oynayacakları karşılaşma öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 18 yıllık aranın ardından Devler Ligi'ne geri dönmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren tecrübeli futbolcu, taraftarlara karşı büyük bir sorumluluk hissettiklerini ifade etti.
"Çok iyi hazırlandık, ilk puanlarımızı almak istiyoruz"
Şampiyonlar Ligi sahnesine uzun bir aradan sonra döndüklerini hatırlatan Skriniar, "Şampiyonlar Ligi, 18 yıl sonra bu stada geri döndü. Taraftara karşı çok büyük bir sorumluluğumuz var. İki takım da çok güçlü. Biz kendimizi çok iyi hazırladık. Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk puanlarımızı almak istiyoruz" diye konuştu.
"Güçlerimizi birleştirmeliyiz"
Roma'nın kadro kalitesine dikkat çeken Slovak oyuncu, mücadelenin her bölümünde organize olmaları gerektiğini vurguladı. Skriniar, "Rakibimiz çok güçlü oyunculardan oluşuyor. Güçlerimizi birleştirmeliyiz. Sadece defansta değil, bütün pozisyonlarda güçlerimizi birleştirmeliyiz. Onların güçlü noktalarını hedef almalıyız. İyi bir sonuç almalıyız. Fenerbahçe bütün maçları kazanmak için oynuyor" ifadelerini kullandı.
Gasperini övgüsü
Roma'nın teknik direktörü Gian Piero Gasperini'yi yakından tanıdığını belirten Skriniar, İtalyan hocanın takıma getirdiği kaliteye de değindi. Atalanta döneminde birçok kez karşı karşıya geldiklerini anlatan savunmacı, "O zamanlar Atalanta'nın başındaydı. Maçlarımız çok zorlu geçiyordu. Fiziksel bir futbol oynatıyor. Oyuncuları çok koşuyor. Roma'ya gelmesiyle de takımda kalite daha fazla yükseldi. Benim takımım da çok iyi çalıştı. Kapsamlı analizler yaptık. Çok güzel antrenmanlar yaptık. Bence bu maça hazırız" şeklinde konuştu.
Genç oyunculara tavsiye yok
Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez sahne alacak isimlere özel bir mesaj vermediğini söyleyen deneyimli savunmacı, "Daha deneyimli oyuncularımız var. Deneyimi az olanlar da var. UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçınızda heyecanlanırsınız. 50. maçınızı oynadığınızda da heyecanlanırsınız. Bu yüzden Şampiyonlar Ligi'nde ilk maçına çıkacaklara tavsiye veremem" dedi.
Hedef sadece katılmak değil
Olimpik Lyon ile oynanan play-off turu rövanşının ardından ruh hallerinde bir değişiklik olmadığını kaydeden Skriniar, sözlerini şu sözlerle noktaladı:
"Olimpik Lyon maçlarını da sanki UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynuyormuş gibi oynuyorduk. Çok uzun zaman sonra Şampiyonlar Ligi'ne geri döndük. Olimpik Lyon karşısında oynarken Şampiyonlar Ligi'ne bir adım kaldığının farkındaydık. Biraz gergindik ama başardık. Artık Şampiyonlar Ligi'ndeyiz. Biz sadece Şampiyonlar Ligi'nde oynayan bir takım olmak istemiyoruz. Biz güçlü bir takımız ve puan kazanmak istediğimizi göstermek istiyoruz. Fenerbahçe'de oynuyorsanız hedefiniz her zaman daha fazlası olmalı."


