Odessa Limanı açıklarında İHA saldırısı: Türk mürettebatın da bulunduğu römorkörde 2 Azerbaycanlı denizci hayatını kaybetti
Ukrayna'nın Odessa Limanı açıklarında Somali bandıralı 'TEDY' adlı römorköre düzenlenen art arda İHA saldırılarında aralarında 3 Türk denizcinin de bulunduğu mürettebattan 2 Azerbaycan vatandaşı yaşamını yitirdi, 2 kişi yaralandı.

Ukrayna'nın Karadeniz kıyısındaki Odessa Limanı açıklarında seyreden Somali bandıralı "TEDY" isimli römorkör, dün sabah saatlerinde insansız hava aracı (İHA) saldırısına uğradı. Geminin güvertesinde 4 Azerbaycan, 3 Türkiye, 2 Almanya ve 1 Ukrayna vatandaşı olmak üzere toplam 10 kişilik mürettebat bulunuyordu.
İkinci saldırı Romanya açıklarında
İlk saldırıdan hasarlı olarak kurtulan römorkör, gece saatlerinde Romanya'nın Köstence Limanı'na doğru ilerlerken bir kez daha İHA saldırısına maruz kaldı. Ardışık iki saldırı sonucu Azerbaycan uyruklu denizciler Aslan Aliyev ve Asim Gasımov hayatını kaybetti.
Yaralılar hastaneye kaldırıldı
Aynı ülkenin vatandaşları olan İmran Novruzov ve Rauf Aliyev ise yaralandı. Yaralı iki Azerbaycanlı, Ukrayna'nın Çornomorsk şehir hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Saldırıda 3 Türk denizcinin de gemide olduğu belirtilirken, can kaybı veya yaralanma yaşanıp yaşanmadığına ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.
Azerbaycan Dışişleri'nden açıklama
Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, ülkenin diplomatik temsilcilikleri ve ilgili ülkelerin yetkili makamlarıyla koordinasyon halinde çalışıldığı bildirildi. Açıklamada, "Yaralı vatandaşlarımızın tıbbi muayene ve tedavilerinin ardından onları ülkeye geri getirmek, gerekli konsolosluk desteğini sağlamak ve cenaze işlemlerini gerçekleştirmek için gerekli önlemler alınmaktadır" ifadelerine yer verildi.
Bakanlık ayrıca Azerbaycan vatandaşlarına yönelik önemli bir uyarıda bulunarak, askeri operasyonların devam ettiği veya güvenlik durumunun istikrarsız olduğu bölgelere seyahat etmekten, bu bölgelerde çalışma faaliyetinde bulunmaktan ve bu güzergahlarda çalışan gemiler dahil araçlarda görev almaktan kaçınmaları çağrısı yaptı.


