HABERLIM
Dünya

Netanyahu'dan İngiltere'ye sert çıkış: 'İlk İslam Cumhuriyeti'

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İngiltere'yi nükleer silaha sahip ilk 'İslam Cumhuriyeti' olarak nitelendirerek hedef aldı ve İran'ın ikinci 'İslam Cumhuriyeti' olmasına asla izin vermeyeceklerini söyledi.

AA Gündem14 Ağustos 2026 07:40Kaynak: AA Gündem

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İngiltere'ye yönelik sert ve tartışma yaratan açıklamalarda bulundu. Netanyahu, İngiltere'yi nükleer silaha sahip ilk "İslam Cumhuriyeti" olarak tanımlayarak hedef aldı.

İran'a karşı sert mesaj

Netanyahu, yaptığı açıklamada İran'ın nükleer silaha sahip ikinci "İslam Cumhuriyeti" olmasına kesinlikle izin vermeyeceklerinin altını çizdi. İsrail Başbakanı'nın bu sözleri, bölgede artan gerilim ve nükleer silahsızlanma tartışmaları bağlamında yankı uyandırdı.

İsrail'in İran'ın nükleer programına karşı uzun süredir sert bir tutum sergilediği bilinirken, Netanyahu'nun İngiltere'yi bu şekilde nitelendirmesi diplomatik alanda büyük tartışmalara yol açtı. Uzmanlar, bu açıklamanın uluslararası ilişkilerde yeni bir gerilim dalgası oluşturabileceğini değerlendiriyor.

İLGİLİ HABERLER