Marmara Depremi'nin acısı 27 yıldır dinmedi: Sakarya'daki yaralar hâlâ taze
17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde yakınlarını kaybeden Sakaryalılar, 27 yıl geçmesine rağmen acılarını yüreklerinde taşıyor. Enkazda kalan canlar, kentin hafızasındaki derin izleriyle anılmaya devam ediyor.
17 Ağustos 1999'da meydana gelen Marmara Depremi, Türkiye'nin en büyük felaketlerinden biri olarak tarihe geçti. Depremde yıkılan binaların enkazında yakınlarını kaybeden binlerce aile, 27 yıldır bu acıyla yaşıyor.
Sakarya'daki acı hâlâ taze
Marmara Depremi'nin en ağır yaralarını alan illerden biri olan Sakarya'da, deprem anında yıkılan evlerin altında can veren vatandaşların yakınları, afetin üzerinden geçen onlarca yıla rağmen acılarını ilk günkü gibi hissediyor. Depremzedeler, her 17 Ağustos'ta olduğu gibi bu yıl da kaybettikleri sevdiklerini dualarla ve anma törenleriyle yad ediyor.
Acının boyutları hafızalardan silinmiyor
Binlerce kişinin hayatını kaybettiği, on binlerce kişinin yaralandığı deprem, Sakarya başta olmak üzere Marmara Bölgesi'nde derin izler bıraktı. O gece yaşananları anlatan depremzedeler, enkazdan sağ kurtulanların hikayelerini ve kayıpların derin üzüntüsünü paylaşarak, yaşanan felaketin unutulmaması gerektiğini vurguluyor.
27 yıl sonra bile yüreklerdeki sızı dinmeyen Sakaryalılar, depremde hayatını kaybedenleri saygı ve minnetle anmaya, ders almayı sürdürmeye devam ediyor.


