Trendyol Süper Lig'in 9. haftası bu akşam İstanbul'da iki karşılaşmaya ev sahipliği yapacak. Beşiktaş, Başakşehir'i karşılayacak. Derbi ise Galatasaray ile Fenerbahçe arasında RAMS Park'ta oynanacak.
Beşiktaş karşılaşması saat 19.00'da başlayacak. Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin startı ise 21.30'da verecek. İki maçın başlama saatlerinin mesai çıkışıyla aynı döneme denk gelmesi, stadyumlara gidecek on binlerce tarafarla birlikte şehirde araç hareketliliğini artıracak.
Bu nedenle D-100 (E-5), TEM Otoyolu, Cendere Caddesi, Barbaros Bulvarı ile Boğaz köprülerinin bağlantı yollarında yoğunluk en üst seviyeye çıkabilecek. Maç saatlerinde oluşacak hareketlilik akşam ulaşımında ciddi aksamelere yol açabilir.
Derbinin pazar günü oynanması yönündeki tartışmalara ve kamuoyu beklentisine rağmen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) planlamada değişiklik yapmadı. Dev karşılaşma 26 Ekim Pazartesi akşamına sabitlendi.
Haftanın ilk iş günündeki olağan mesai çıkışı yoğunluğuna taraftar kafilelerinin hareketi de eklenince İstanbul'da akşam saatlerinde ciddi trafik aksamaları yaşanması kaçınılmaz görünüyor.
Seyrantepe ve Beşiktaş-Dolmabahçe istikametinde metro, metrobüs ve otobüs hatlarında yolcu hareketliliğinin yüksek olması bekleniyor. Uzmanlar, zorunlu olmadıkça bu güzergâhlara özel araçlarla çıkmak yerine toplu taşımanın kullanılmasını öneriyor.
Maç saatlerinde yola çıkacakların erken hareket etmesi, sahil ve çevre yolu bağlantılarında oluşabilecek uzun araç kuyrukları açısından önemli. Toplu taşıma ve alternatif güzergâhları tercih etmeleri bu koşullarda önem taşıyor.
Kaynak: Sözcü