İrlanda'da kamu yayıncısı RTE'nin de aralarında bulunduğu dört medya kuruluşuna e-posta yoluyla bombalı saldırı tehdidi iletildi. Tehditlerin ardından üç kuruluşun binaları tahliye edildi.

Güvenlik ekipleri medya kuruluşlarının çevresine çok sayıda polis görevlisi sevk etti. Bombalı arama çalışmalarında kullanılan polis köpekleri de bölgede görevlendirildi. Tahliye sırasında RTE'nin canlı yayınlarında kesinti yaşandı; yalnızca Radio 1 kanalındaki RTE's Today programı yayınını sürdürdü.

Tehdit alan Mediahuis ve Independent News Media da binalarını tahliye etti. Her iki kuruluşun çalışanlarına evden çalışmaları bildirildi. Dördüncü kuruluş olan Virgin Media ise binasını boşaltmadı ve canlı yayınlarına devam etti.

Newstalk sunucusu Claire Byrne, yayına döndükten sonra çalışanlara binayı terk etmelerinin önerildiğini ve uyarının daha sonra asılsız olduğunun bildirildiğini açıkladı. İrlanda polisi, medya kuruluşlarına yönelik tehditler konusunda inceleme başlatıldığını duyurdu.

Medya kuruluşlarını etkileyen tehditler, Avrupa'da süren bomba ihbarı dalgasının ardından geldi. Cuma günü Prag'a gidiş ve geliş yönlü en az sekiz uçuş ile Lizbon'dan kalkması planlanan bir uçuş bu ihbarlardan etkilendi. Hafta boyunca Avrupa genelinde 30'a yakın yolcu uçağı hedef alındı; bazı uçaklar plansız iniş yaptı ve savaş uçakları havalandı.

İhbarların arkasındaki kişi ya da kişilerin kim olduğu henüz bilinmiyor.

Kaynak: CNN Türk