HABERLIM
Dünya

Irak Başbakanı Zeydi: 'Uluslararası Koalisyonun ülkedeki misyonu 30 Eylül'de kesin olarak sona erecek'

Irak Başbakanı Ali ez-Zeydi, Uluslararası Koalisyonun Irak'taki görevinin 30 Eylül tarihinde kesin olarak sona ereceğini, bu takvimin değiştirilmeyeceğini duyurdu.

AA Gündem12 Ağustos 2026 15:49Kaynak: AA Gündem

Irak Başbakanı Ali ez-Zeydi, Uluslararası Koalisyonun ülkedeki varlığına ilişkin açıklamalarda bulundu. Zeydi, koalisyon güçlerinin Irak'taki misyonunun 30 Eylül itibarıyla resmen tamamlanacağını bildirdi.

Tarih Kesin, Değişiklik Yok

Başbakan Zeydi, belirlenen tarihin herhangi bir değişikliğe tabi olmadığını vurgulayarak, sürecin kararlılıkla yürütüleceğini ifade etti. Bu açıklama, koalisyonun Irak'taki geleceğine yönelik uzun süredir devam eden belirsizliğe son noktayı koydu.

Irak hükümeti, ülke topraklarındaki yabancı askeri varlığın sona ermesi yönündeki tutumunu bir kez daha teyit ederken, koalisyon güçlerinin çekilme takvimi konusunda net bir mesaj verdi.

İLGİLİ HABERLER