HABERLIM
Gündem

İstanbul Arapça Kitap Fuarı'nın ikinci gününde yoğun ilgi: Yerli ve yabancı kitapseverler buluştu

Bu yıl 11'incisi düzenlenen Uluslararası İstanbul Arapça Kitap Fuarı, açılışın ardından ikinci gününde de yerli ve yabancı kitapseverlerin akınına uğradı.

AA Gündem16 Ağustos 2026 15:21Kaynak: AA Gündem

İstanbul — Arap edebiyatı ve yayıncılık dünyasının önemli buluşma noktalarından biri haline gelen Uluslararası İstanbul Arapça Kitap Fuarı, bu yıl 11. kez kapılarını kitapseverlere açtı.

İkinci günde yoğun katılım

Fuarın ikinci gününde stantlar, çok sayıda yerli ve yabancı kitapsever tarafından ziyaret edildi. Etkinlik, Arapça yayınların tanıtımı ve kültürel etkileşim açısından önemli bir platform olmayı sürdürüyor.

Yayınevleri ve yazarların bir araya geldiği fuarda, Arapça edebiyat eserleri başta olmak üzere farklı türlerde binlerce kitap okurlarla buluşuyor. Hem Türkiye'den hem de çeşitli Arap ülkelerinden gelen yayıncılar, fuar kapsamında yeni iş birlikleri için görüşmeler gerçekleştiriyor.

Yetkililer, fuarın İstanbul'un kültürel çeşitliliğine ve Arap-Türk edebiyat etkileşimine önemli katkılar sunduğunu belirterek, etkinliğin önümüzdeki günlerde de yoğun ilgiyle devam edeceğini ifade etti.

İLGİLİ HABERLER