İsrail'in kimyasal saldırısı Suriye topraklarını tarım yapılamaz hale getiriyor
Suriye'nin Kuneytra ilinde sınır hattındaki çiftçiler, İsrail'in tarım arazilerine yoğun kimyasal maddeler püskürterek ekim alanlarını tamamen kullanılamaz hale getirdiğini bildirdi.
Suriye'nin güneybatısında yer alan Kuneytra ilindeki Bi'r-i Acem ve Berika köylerinden İsam Abdi, bölgede yaşanan insani krize dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Abdi, İsrail güçlerinin sınır hattı boyunca uzanan tarım arazilerine yoğun kimyasal maddeler püskürttüğünü ve bu uygulamanın çiftçilerin ekim faaliyetlerini tamamen engellediğini söyledi.
Çiftçiler ekim yapamaz durumda
Bölge halkının geçim kaynağı olan tarım arazilerinin kimyasallarla kirletilmesi, yerel çiftçileri zor durumda bıraktı. Yıllardır süren çatışma ortamında ayakta kalmaya çalışan köylüler, İsrail'in bu yöntemiyle hem ekonomik hem de çevresel açıdan ağır bir darbe aldığını belirtti.
Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan yerel kaynaklar, sınır hattındaki tarım alanlarının büyük bölümünün kimyasal kirlilik nedeniyle ürün vermez hale geldiğini, çiftçilerin ailelerini geçindirmek için alternatif gelir kaynaklarına yönelmek zorunda kaldığını ifade etti.
İsrail'in sınır bölgesindeki bu tür uygulamaları, uluslararası kamuoyunda da sıkça gündeme gelirken, bölgedeki insani durumun giderek kötüleştiği rapor ediliyor.

