İsrail'in Doha'daki Hamas müzakere heyetine düzenlediği hava saldırısının yeni görüntüleri yayınlandı
Katar merkezli Al Araby televizyonu, 9 Eylül 2025'te İsrail'in Doha'da Hamas'ın müzakere heyetine yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısının ilk kez kamuoyuna yansıyan görüntülerini paylaştı. Saldırı, bölgedeki gerilimi ve diplomatik krişi bir kez daha gündeme taşıdı.

Katar merkezli Al Araby televizyonu, 9 Eylül 2025 tarihinde Doha kentinde Hamas'ın müzakere heyetine yönelik düzenlenen İsrail hava saldırısına ait yeni ve ilk kez yayınlanan görüntüleri kamuoyuyla paylaştı.
Saldırı diplomatik krişi derinleştirdi
Söz konusu hava operasyonu, Ortadoğu'daki gerginliği tırmandıran en son gelişme olarak kayıtlara geçti. Hamas heyetine yönelik Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleştirilen saldırı, başta Katar yönetimi olmak üzere uluslararası toplumdan sert tepkiler çekmişti.
Yetkililer, saldırının bölgedeki ateşkes ve müzakere süreçlerini olumsuz etkilediğini belirterek, diplomatik kanalların zedelendiğine dikkat çekmişti. Katar'ın arabuluculuk rolü üstlendiği süreçte yaşanan bu gelişme, Gazze'deki çatışmaların sona erdirilmesine yönelik umutları da azalttı.
Görüntüler saldırının boyutunu gözler önüne serdi
Al Araby'nin yayınladığı yeni görüntüler, saldırının şiddetini ve boyutunu net bir şekilde ortaya koydu. Paylaşılan görüntülerde saldırı anına ve sonrasına ilişkin detaylar yer aldı.
Uluslararası kamuoyu, İsrail'in bu tür bir operasyonu müzakere sürecinin yürütüldüğü bir ülkede gerçekleştirmesini savaş suçu ve egemenliğe müdahale olarak değerlendirmiş, saldırıya ilişkin kınama açıklamaları peş peşe gelmişti.


