HABERLIM
Dünya

İsrail İHA'sı Lübnan'da ambulansı vurdu: 2 yaralı

İsrail ordusuna ait insansız hava aracı, Lübnan'ın güneyindeki Nebatiye kentinde yaralı taşıyan bir ambulansı hedef aldı. Saldırıda 2 kişi yaralandı.

AA Gündem11 Ağustos 2026 10:12Kaynak: AA Gündem

İsrail ordusuna ait insansız hava aracı (İHA), Lübnan'ın güneyindeki Nebatiye kentinde yaralı taşıyan bir ambulansı hedef aldı. Gerçekleştirilen saldırıda 2 kişi yaralandı.

Bölgeden edinilen bilgilere göre, İsrail'e ait İHA'nın ambulansı doğrudan vurması büyük tepki çekti. Yaralıların durumu ve saldırının detaylarına ilişkin soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Gerilim tırmanıyor

İsrail ile Lübnan arasında artan gerilim, sivil araçların ve sağlık personelinin de hedef alınmasıyla endişe verici bir boyuta ulaşmış durumda. Uluslararası toplumdan saldırıya ilişkin sert tepkiler gelmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER