İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan ABD mutabakatına yeşil ışık: 'Uygulanmasını destekliyoruz'
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ABD ile 14 Haziran'da varılan mutabakatın hayata geçirilmesinden yana olduklarını açıkladı. Açıklama, Tahran-Washington hattındaki diplomatik sürece ilişkin dikkat çekici bir mesaj olarak değerlendirildi.
AA Gündem7 Ağustos 2026 20:06Kaynak: AA Gündem
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ABD ile 14 Haziran'da imzalanan mutabakatın uygulanmasını desteklediklerini bildirdi.
Pezeşkiyan'ın bu açıklaması, İran ile ABD arasındaki diplomatik ilişkilerin seyrine ilişkin önemli bir sinyal olarak yorumlandı. Tahran yönetiminin mutabakata verdiği destek, bölgesel denklem açısından da yakından takip ediliyor.
İki ülke arasında varılan mutabakatın uygulanma sürecinin önümüzdeki dönemde uluslararası gündemin önde gelen konularından biri olması bekleniyor.


