Hepsiburada'nın bağlı olduğu D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret A.Ş., sohbet hizmeti aldığı üçüncü taraf firmanın sistemlerinde veri ihlali yaşandığını KVKK'ye bildirdi. İhlal, şirketin hizmet aldığı altyapıda gerçekleşti.

Siber saldırganların 2022 yılına ait bazı sohbet kayıtlarına yetkisiz erişim sağladığı bildirildi. Olaydan etkilenen kişi sayısı 9 bin 882 olarak açıklandı.

Etkilenen veriler; ad ve soyad, cep telefonu numarası, e-posta adresi ile adres bilgilerini kapsıyor. Müşteri işlem verileri arasında sipariş ve gönderi numaraları, talep ve şikâyet kayıtları ve satın alınan ya da iptal edilen ürünlere ilişkin bilgiler yer aldı.

Etkilenen kişilerin yalnızca müşterilerle sınırlı olmadığı belirtildi. Çalışanlar, potansiyel müşteriler, tedarikçi çalışanları, iş ortakları ve satıcılar da etkilenen gruplar arasında sıralandı.

Kişisel Verileri Koruma Kurulu, 4 Kasım 2026 tarihli ve 2026/2438 sayılı kararıyla veri ihlali bildirimini kamuoyuna duyurma kararı aldı. Olayla ilgili incelemenin sürdüğü bildirildi.

Verilerinin ihlalden etkilenip etkilenmediğini öğrenmek isteyenler Hepsiburada'nın kvk@hepsiburada.com e-posta adresine ya da 0850 252 40 00 numaralı çağrı merkezine ulaşabilir. Uzmanlar, ele geçirilen iletişim ve sipariş bilgilerinin sahte kargo mesajları ile müşteri hizmetleri adı altında dolandırıcılık girişimlerinde kullanılabileceğine dikkat çekti. Kullanıcılara, şüpheli mesaj, bağlantı ve telefon aramalarına karşı dikkatli olunması gerektiği bildirildi.

Kaynak: Yeni Şafak