HABERLIM
Gündem

FETÖ'nün Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişiminde yer alan Karatepe'ye yardım eden şüpheli adliyeye sevk edildi

15 Temmuz darbe girişimi kapsamında Marmaris'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik suikast timinde yer alan ve 10 yıldır kırmızı bültenle aranan FETÖ üyesi Burkay Karatepe'ye yardım ettiği tespit edilen şüpheli, adliyeye sevk edildi.

AA Gündem10 Ağustos 2026 12:37Kaynak: AA Gündem

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından düzenlenen 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik Marmaris'teki suikast girişimine katılan isimlerden biri olan Burkay Karatepe, uzun yıllar süren takibin ardından yakalanarak tutuklanmıştı.

10 Yıllık Takip Sonuç Verdi

Karatepe'nin, uluslararası polis işbirliği kapsamında kırmızı bültenle 10 yıldır arandığı ve sonunda güvenlik güçlerinin operasyonuyla ele geçirildiği bildirildi. Örgüt üyesinin, darbe girişimi sırasında kritik bir rol üstlendiği belirlendi.

Yardım Eden Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi

Soruşturmayı derinleştiren savcılık, Karatepe'ye lojistik destek sağladığı veya saklanmasına yardım ettiği tespit edilen bir şüphelinin daha kimliğini belirledi. Yapılan çalışmaların ardından gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte adliyeye sevk edildi.

Yetkililer, 15 Temmuz darbe girişimine karışan tüm FETÖ üyelerinin ve onlara yardım eden kişilerin tespiti için çalışmaların aralıksız sürdüğünü, yurt dışı bağlantıları dahil her detayın titizlikle incelendiğini kaydetti.

İLGİLİ HABERLER