Borsa İstanbul'da tarihi yükseliş: BIST 100 endeksi 14.000 puanı aştı
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 405,62 puanlık artışla 15 Haziran'dan bu yana en yüksek günlük kazancını kaydederek 14.000 puan seviyesini aştı. Toplam işlem hacmi ise 257,5 milyar lira olarak gerçekleşti.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 405,62 puan değer kazanırken günü yükselişle tamamladı. Endeksteki bu artışla birlikte toplam işlem hacmi 257,5 milyar lira seviyesine ulaştı.
Sektör endekslerinde öne çıkanlar
Bankacılık endeksi yüzde 4,19 oranında değer kazanırken, holding endeksi yüzde 0,62 yükseldi. Sektör endeksleri arasında günün en çok kazandıranı yüzde 5,30 ile finansal kiralama ve faktoring olurken, en fazla kaybettiren sektör yüzde 2,43 ile gıda ve içecek oldu.
Küresel piyasalardaki görünüm
Küresel piyasalarda ABD'de açıklanan temmuz ayı enflasyon verilerinin beklentilerle uyumlu gerçekleşmesi, ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz oranlarını sabit tutacağına yönelik beklentileri güçlendirdi. Ancak Orta Doğu kaynaklı jeopolitik risklerin yakından takip edildiği bildirildi.
ABD'de bugün açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerine göre, temmuzda aylık bazda yüzde 0,1, yıllık bazda ise yüzde 3,4 artış kaydedildi. Çekirdek TÜFE ise aylık yüzde 0,2, yıllık yüzde 2,5 oranında yükseldi. Her iki veri de piyasa beklentileri doğrultusunda gerçekleşti.
Yarın yoğun veri gündemi bekleniyor
BIST 100 endeksi, 15 Haziran'dan bu yana en yüksek günlük artışını kaydederek 14.000 puan eşiğini aşarken, Avrupa borsalarından pozitif yönde ayrıştı. Yarın açıklanacak TCMB Enflasyon Raporu öncesinde endeksteki yükseliş dikkat çekti.
Analistler, yurt içinde yarın TCMB Enflasyon Raporu, cari işlemler dengesi ile para ve banka istatistiklerinin izleneceğini bildirdi. Yurt dışında ise ABD ve Japonya'da Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ile İngiltere'de büyüme verilerinin öne çıkacağı belirtildi. Teknik açıdan değerlendirildiğinde, BIST 100 endeksinde 14.200 ve 14.300 puanın direnç, 14.000 ve 13.900 puanın ise destek seviyesi olarak takip edileceği kaydedildi.


