Bakan Tekin, PISA hedefini açıkladı: OECD sıralamasında ilk 5'te kalıcı olmak istiyoruz
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, uluslararası öğrenci değerlendirme programı PISA'da Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) üyesi ülkeler arasında ilk 5'e yükselmeyi ve bu başarıyı kalıcı hale getirmeyi hedeflediklerini bildirdi.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye'nin uluslararası eğitim alanındaki vizyonuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek PISA araştırmalarında Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) üyesi ülkeler arasında en üst sıralarda yer almayı amaçladıklarını belirtti.
Hedef: İlk 5'e Girmek ve Kalıcı Olmak
Tekin, Türkiye'nin eğitim kalitesini artırmaya yönelik yürütülen çalışmaların karşılığını uluslararası arenada da görmek istediklerini vurguladı. Bu doğrultuda birincil hedeflerinin OECD ülkeleri sıralamasında ilk 5'e yükselmek olduğunu ifade eden Bakan, ulaşılacak başarının sürdürülebilir olmasının da en az ilk 5'e girmek kadar önem taşıdığının altını çizdi.
PISA sonuçlarının, bir ülkenin eğitim sistemindeki dönüşümü ve öğrencilerin yetkinlik düzeylerini uluslararası ölçekte ortaya koyan en önemli göstergelerden biri olduğunu hatırlatan Tekin, atılacak her adımın bu hedefe uygun şekilde planlandığını söyledi.
Eğitim Reformlarının Önemi
Bakan Tekin, Türkiye'nin küresel rekabet gücünü artırabilmesi için eğitim kalitesinin kritik bir unsur olduğuna dikkat çekti. Müfredat değişiklikleri, öğretmen yetiştirme programları ve okullardaki fiziki kapasitenin güçlendirilmesine yönelik yürütülen çalışmaların, PISA gibi uluslararası sınavlardaki performansı doğrudan etkileyeceğini kaydetti.
Tekin, belirlenen hedef doğrultusunda tüm paydaşların ortak bir iradeyle hareket edeceğini ve eğitimde kalıcı başarı için uzun vadeli bir strateji izleneceğini sözlerine ekledi.


