Bakan Fidan, Avrupa'nın iki önemli başkentiyle diplomasi trafiğinde: Fransa ve Almanya ile ayrı ayrı görüştü
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot ve Almanya Dışişleri Bakanı Johann Wadephul ile ayrı ayrı telefon görüşmeleri yaptı.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Avrupa'nın önde gelen iki ülkesinin dışişleri bakanlarıyla telefon diplomasisi yürüttü. Fidan, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot ve Almanya Dışişleri Bakanı Johann Wadephul ile ayrı ayrı telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.
İkili diplomasi trafiği
Gerçekleştirilen görüşmelerde Türkiye ile Fransa ve Almanya arasındaki bölgesel ve uluslararası konuların ele alındığı belirtildi. Avrupa'nın en etkili iki ekonomik ve siyasi gücüyle sürdürülen bu temaslar, Ankara'nın diplomasi gündeminde ön plana çıkıyor.
Yetkili kaynaklar, görüşmelerde güncel bölgesel gelişmelerin, ikili ilişkilerin ve uluslararası meselelerin masaya yatırıldığını bildirdi. Her görüşmenin de ayrı bir gündemle gerçekleştirildiği kaydedildi.


