HABERLIM
Gündem

Antalya'da akılalmaz olay: İsmi yüzünden 10 gün hapis yattı

Antalya'da 'İmzan var' denilerek karakola çağrılan Ali Süslü, kesinleşmiş hapis cezası olduğu gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi. Cezaevinde 10 gün kalan adamın yaşadığı süreç 'film gibi olay' olarak nitelendirildi.

Sabah10 Ağustos 2026 08:04Kaynak: Sabah
Antalya'da akılalmaz olay: İsmi yüzünden 10 gün hapis yattı

Antalya'da yaşanan ve 'film senaryosunu andıran' olay, herkesi şaşkına çevirdi. Polis merkezine 'İmza işin var' denilerek çağrılan Ali Süslü (47), burada 10 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunduğunu öğrenince büyük bir şok yaşadı.

Karakola çağrıldı, cezaevine gönderildi

Edinilen bilgilere göre, Ali Süslü'ye telefonla ulaşılarak imza işlemi olduğu belirtildi ve polis merkezine gelmesi istendi. Karakola giden Süslü, burada hakkında kesinleşmiş bir hapis cezası bulunduğunun tespit edilmesi üzerine gözaltına alınarak tutuklandı.

Tutuklama işleminin ardından cezaevine sevk edilen Ali Süslü, burada tam 9 gün boyunca kaldı. Cezaevinde kaldığı süre boyunca çeşitli incelemelerden geçen Süslü'nün, cezaevi psikoloğuyla yaptığı görüşmede T.C. kimlik bilgileriyle ilgili bir karışıklık olduğu ortaya çıktı.

İsmi yüzünden mağdur oldu

Yaşanan olay, 'isim benzerliği' nedeniyle gerçekleşen bir hukuki karışıklık olarak değerlendiriliyor. Ali Süslü'nün, aynı isim veya benzer kimlik bilgilerine sahip başka bir kişiyle karıştırılmış olabileceği üzerinde duruluyor.

Cezaevinde 10. gününde durumu netleşen Süslü'nün yaşadığı bu süreç, 'film gibi olay' olarak nitelendirilirken, olayla ilgili detayların tam olarak netleşmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER