Ankara Sincan'da 7,5 Milyon TL Değerindeki İmalathane İcradan Satışa Çıkarıldı
Ankara Batı İcra Dairesi, Sincan ilçesinde bulunan 491 metrekarelik sanayi imarlı iş yeri/imalathane vasıflı taşınmazı 7 milyon 500 bin TL muhammen bedelle icra yoluyla satışa çıkardı. Artırma işlemleri ekim ve kasım aylarında gerçekleştirilecek.

Ankara Batı İcra Dairesi Müdürlüğü, bir borçluya ait taşınmazın icra yoluyla satışına karar verdi. 2026/2169 esas numaralı dosya kapsamında satışa çıkarılan taşınmaz, başkentin sanayi bölgelerinden birinde yer alıyor.
Taşınmazın Özellikleri
Satışa konu taşınmaz, Ankara İli Sincan İlçesi Ahi Evran Mahallesi sınırları içerisinde, Sazpınarı mevkiinde konumlanıyor. 439 ada, 12 parsel üzerinde kayıtlı taşınmaz, normal kat 2 numaralı bağımsız bölüm olarak tapuda tescil edilmiş durumda.
Adres olarak Ahi Evran Mahallesi 229. Cadde No:20 Dükkan İç Kapı No:2 Sincan/Ankara gösterilen taşınmaz, iş yeri/imalathane vasfına sahip. Toplam 491 metrekare yüzölçümüne sahip taşınmazın arsa payı 246/491 olarak belirlendi.
İmar Durumu ve Değeri
Sincan Belediyesi İmar Arşivi dosyasındaki bilgilere göre taşınmaz, Sanayi Alanı imarına sahip bulunuyor. Bitişik nizam yapılaşma koşullarının geçerli olduğu alanda emsal 1.0, TAKS 0.50 ve 2 kat olacak şekilde inşaat yapılabiliyor.
İcra Dairesi tarafından belirlenen muhammen kıymet 7 milyon 500 bin TL olarak açıklanırken, satış işleminde yüzde 20 oranında KDV uygulanacağı bildirildi.
Artırma Tarihleri
Taşınmaz için iki ayrı artırma dönemi belirlendi. Buna göre;
- Birinci artırma: 1 Ekim 2026 saat 10.07'de başlayacak olup 8 Ekim 2026 saat 10.07'de sona erecek.
- İkinci artırma: 29 Ekim 2026 saat 10.07'de başlayacak olup 5 Kasım 2026 saat 10.07'de sona erecek.
İcra dairesi, mahcuz taşınmazın ayrıntılı görsellerine, artırma şartlarına ve detaylı açıklamalara esatis.uyap.gov.tr adresi üzerinden ulaşılabileceğini duyurdu.
İcra ve İflas Kanunu'nun 114. ve 126. maddeleri kapsamında gerçekleştirilen satış ilanında, ilgililer tabirine irtifak hakkı sahiplerinin de dahil olduğu hatırlatıldı.
