Aile Bakanlığı'nın 'İlk Öğretmenim Ailem' uygulaması 2 milyon aileye ulaştı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Nisan 2025'te hizmete sunulan mobil uygulamanın 2 milyonu aşkın aile tarafından aktif olarak kullanıldığını duyurdu.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, "İlk Öğretmenim Ailem" mobil uygulamasının hizmete açıldığı Nisan 2025'ten bu yana 2 milyon 2 bin aile tarafından kullanılmaya başlandığını açıkladı.
Ebeveynlere kapsamlı destek sunuyor
Bakan Göktaş, uygulamanın ailelere çocuk gelişimi ve ebeveynlik konularında rehberlik etmek amacıyla hayata geçirildiğini belirtti. Mobil platform üzerinden sunulan içerikler, ailelerin çocuklarıyla daha sağlıklı iletişim kurmalarına ve eğitim süreçlerine daha bilinçli katılmalarına katkı sağlıyor.
Uygulamanın kısa sürede ulaştığı yüksek kullanıcı sayısı, Türkiye genelinde ebeveynlerin çocuk yetiştirme konusundaki bilinçlenme talebinin güçlü bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.
2 milyon eşiği aşıldı
Bakanlık tarafından geliştirilen uygulama, çocukların gelişim dönemlerine uygun içerikler, uzman önerileri ve pratik rehberler sunarak ailelerin yanında olmayı sürdürüyor. 2 milyon 2 bin aileye ulaşan platform, dijitalleşen aile destek hizmetlerinin önemli bir örneği olarak öne çıkıyor.
Bakan Göktaş, uygulamanın önümüzdeki dönemde de içeriklerinin zenginleştirilerek daha fazla aileye ulaşması için çalışmaların devam edeceğini ifade etti.


