PiyasalarDOLAR$EUROSTERLİN£
HABERLIM
Spor

Adada 2 bin geyiğin itlaf edilmesine mahkemeden onay geldi

Bir mahkeme, adada yaşayan 2 bin geyiğin tamamının itlaf edilmesi kararını onayladı. Karar, çevreci kuruluşlar ve hayvan hakları savunucuları tarafından büyük tepkiyle karşılandı.

Sözcü Spor10 Eylül 2026 17:34Kaynak: Sözcü Spor
Adada 2 bin geyiğin itlaf edilmesine mahkemeden onay geldi

Ada genelinde popülasyonu kontrolsüz şekilde artan 2 bin geyiğin itlaf edilmesi yönündeki karar, yetkili mahkeme tarafından onaylandı. Söz konusu karar, bölgedeki ekosistem dengesinin korunması ve bitki örtüsünün sürdürülebilirliğinin sağlanması gerekçesiyle alındı.

Kararın Gerekçesi

Yetkililer, geyik nüfusunun adada öngörülen kapasitenin çok üzerine çıktığını ve bu durumun yerel flora üzerinde ciddi tahribata yol açtığını bildirdi. Mahkeme heyeti, bilirkişi raporları doğrultusunda itlaf kararının zorunlu bir ekosistem müdahalesi olduğuna hükmetti.

Yoğun Tepkiler Geldi

Alınan karar, çevreci sivil toplum kuruluşları ve hayvan hakları savunucuları arasında büyük bir infial yarattı. Sosyal medyada hızla yayılan tepkilerde, alternatif çözüm yöntemlerinin değerlendirilmediği ve hayvanların yaşam hakkının ihlal edildiği vurgulandı.

Bazı sivil toplum örgütleri, karara karşı üst mahkemeye itiraz başvurusunda bulunacaklarını açıkladı. Tartışmalar, adadaki yaban hayatı yönetimi politikalarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiği yönünde sürüyor.

İLGİLİ HABERLER